Misschien wel de mooiste plant ter wereld….

In 2002 is de familie Aardse definitief overgestapt op teelt van orchideeën, en dan specifiek de Phalaenopsis.  De naam van deze plant betekent, letterlijk vertaald: “mot gelijkend”. Als u van bovenaf de bloem van de orchidee bekijkt, zult u direct zien waar deze naam vandaan komt. Oorspronkelijk komt de bloem waarschijnlijk uit Maleisië, maar inmiddels zijn ze over de hele wereld verspreid. De orchidee is met ongeveer 20.000 ondersoorten dan waarschijnlijk ook de grootste plantensoort (familie) van de wereld.

 

Onze Phalaenopsis

Aardse Orchids heeft inmiddels meer dan 15 jaar ervaring met het kweken van de Phalaenopsis. Door het hele productieproces volledig in eigen hand te houden, kunnen we het proces nauwkeurig monitoren en aanpassen indien nodig. Vanaf het prille begin heeft de focus dan ook gelegen op het optimaliseren van het teeltproces. Dit heeft er toe geleid dat onze planten sterk en lang houdbaar zijn. Daarnaast zijn ze compact, waardoor grote transportvolumes goed gerealiseerd kunnen worden.

Om de Phalaenopsis zo goed mogelijk te laten bloeien en zo efficiënt mogelijk te kunnen verwerken, wordt er bij Aardse gewerkt met koeling, warmte- en koudeopslag in de grond, warmtekrachtinstallaties, warmtepompen, schermdoeken en nevelinstallaties. Door deze systemen zo goed mogelijk in te zetten wordt de kwaliteit van ons product optimaal gewaarborgd. Tegelijk bekijken we bij iedere stap of deze past binnen onze visie op duurzaam ondernemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij Aardse namelijk hoog in het vaandel en we kijken graag verder dan de strikt noodzakelijke voorwaarden voor onze MPS-certificeringen.

 

Door kwaliteit altijd voorop te stellen, zijn we erin geslaagd om een sterke en betrouwbare plant te kweken.

Webdesign en technische realisatie door Smeedijzer Internet