Van harte welkom op 6 April bij Aardse Orchids in Zuidbroek!

5- mrt 2019

Op zaterdag 6 april a.s. opent Aardse Orchids haar deuren voor iedereen die interesse heeft in de Nederlandse sierteelt in het algemeen, en in de Phalaenopsis Orchidee in het bijzonder. In het kader van het jaarlijkse evenement “Kom in de Kas” zijn de kassen van Aardse Orchids van 10.00 tot 17.00 uur geopend, om te laten zien en te laten ervaren welke prachtige Phalaenopsis Orchideeën er in Noord Nederland worden geteeld. Met 100.000 planten Phalaenopsis per week geeft dit een prachtig, kleurig beeld, dat de moeite waard is om zelf te gaan bekijken.

Neem alvast een voorproefje op wat je te wachten staat; onlangs zijn er voor het ‘TV Noord’- programma “Met Kop en Schouders” opnames gemaakt over het familiebedrijf: https://www.youtube.com/watch?v=o1tQX3gxkxI

 

 

Thema van “Kom in de Kas 2019” is ‘werelds’. In de regio Groningen laten negen enthousiaste glastuinbouwondernemers zien hoe zij dag in dag uit bezig zijn om kleurige bloemen en verrassende potplanten te kweken. Jong en oud kunnen hier ‘wereldse’ ervaringen opdoen. Je kunt van alles vragen aan de kweker zelf: Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Afhankelijk van de deelnemende teler kun je zelf asperges steken achter de kas en het jaarrond- programma zien van de aardbeien-teelt. Ook kun je spruiten poten en uitzetten en genieten van proeverijen van aardbeien en aspergerecepten. In de kas zijn de hommelkasten open en worden inzetbare insecten getoond. Voorlichting is er over de grote variaties in Orchideeën, met speciale aandacht voor de tuinorchidee. Voor de kinderen is er een springkussen, trampoline en zijn er traptrekkers. Ook wordt er uitleg gegeven over het oppotten en kunnen de kinderen hierbij helpen. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeer leuk en interessant!

 

Deelnemende bedrijven in de regio Groningen zijn:

Zaterdag 6 en zondag 7 april:

Reinhart Orchideeën, Westerveen 16 (Harenermolen.) Haren. www.reinhartorchideeen.nl
Kwekerij Doff, Oude Dijk 63 Uithuizen. www.tuincentrumdoffeltariek.nl 
Kwekerij Bazuin, Esweg 37a, Eelde.  www.kwekerijbazuin.nl

Alleen zaterdag 6 april:

Aardse Orchids, De akkers 23, Zuidbroek. http://www.aardseorchids.nl

Kwekerij De Klimroos, De Vosholen 8 Sappemeer. De Klimroos
Smit Kwekerijen, Siepweg 4, Sappemeer.    Smit Kwekerijen
Smit Kwekerijen, Siepweg 7, Sappemeer  Smit Kwekerijen
Smit Natuurlijk, Rijksweg Oost 107, Sappemeer  Smit Natuurlijk
Meinardi, Rijksweg Oost 137, Sappemeer.  Meinardi

 

“Kom in de Kas” is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 reeds voor de 42ste keer georganiseerd. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven, maar het advies is om zoveel mogelijk op de fiets te komen. “Kom in de Kas” is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Face-book, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekasgroningen.nl

“Kom in de Kas” is een erg leuk uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt, en daarnaast helemaal gratis!

Wij heten u graag van harte welkom op De Akkers 23 te Zuidbroek op 6 april!

 

Aardse Orchids op de Trade Fair Naaldwijk

25-febr. 2019

Op 6 en 7 maart a.s. is Aardse Orchids op de Trade Fair in Naaldwijk als standhouder aanwezig. Wij vertellen u graag over de positieve ontwikkelingen, die binnen ons bedrijf gaande zijn om onze klanten (nog) beter te van dienst te kunnen zijn, en laten daarbij een aantal leuke concepten en duurzame ideeën zien, die passen in de huidige ontwikkelingen.

Wij verwelkomen u graag op stand 3.8!

 

Valentijnsdrukte bij Aardse Orchids in Zuidbroek

14-febr. 2019

Op de website van het Dagblad van het Noorden staat sinds vandaag een mooie impressie van de Valentijnsdrukte bij Aardse Orchids. Alleen voor de Valentijn levert het familiebedrijf uit Groningen meer dan een miljoen prachtige Phalaenopsis -orchideeën. Bekijk het filmpje hieronder

bron: https://www.dvhn.nl/groningen/Een-miljoen-Groningse-orchidee%C3%ABn-maken-mannen-en-vrouwen-in-heel-Europa-blij-op-Valentijnsdag-24176156.html

 

Aardse Orchids in het vakblad Onder Glas van januari 2019

1-febr. 2019

In de januari uitgave van het vakblad Onder Glas staat een artikel over Rob Aardse, werkzaam bij Aardse Orchids uit Zuidbroek, over hoe het familiebedrijf met het thema ‘Watermanagement’ omgaat in het kader van het project “DuurSaam Glashelder”. Het project DuurSaam Glashelder omvat diverse ondersteunende maatregelen, zoals de aanpak van restwaterstromen, de monitoring van waterkwaliteit, en is een samenwerking tussen noordelijke waterschappen, gemeenten en tuinbouwbedrijven. Het bedrijf Aardse Orchids teelt al vele jaren Phalaenopsis in Zuidbroek voor -met name- internationale retailers. Duurzaamheid is voor het Groninger bedrijf een zeer belangrijk thema, en daarbij worden alle mogelijkheden om duurzamer te worden, onderzocht. Lees het hele artikel hieronder:

© Vakblad Onder Glas januari 2019 pagina 44-45

Onder Glas is een vakblad voor alle glastuinders van groenten, bloemen en potplanten, en wordt maandelijks naar alle 4.500 glastuinders in Nederland en België verstuurd.

 

Aardse Orchids nu ook MPS – SQ en GRASP

1-febr. 2019

Eerlijk en verantwoord ondernemen is ook toekomstbestendig ondernemen. Dit is een visie waar Aardse Orchids uit Zuidbroek in gelooft, en die onder andere tot uiting komt in goed werkgeverschap. Als grote producent van Phalaenopsis voor met name Europese retail klanten is het bedrijf enorm trots dat het onlangs ook de MPS-SQ en GRASP certificaten heeft behaald!

Aardse Orchids voldoet hiermee aan de (inter)nationale eisen op het gebied van goed werkgeverschap. Het MPS-SQ certificaat is gebaseerd op de universele rechten van de mens, maar ook de uitgangspunten van de International Labour Organisation (ILO) zijn hierin opgenomen. Consumenten verwachten steeds meer transparantie, niet alleen als het gaat om teeltwijze en herkomst van het product binnen de sierteelt, maar ook op welke manier met het betreffende personeel wordt omgegaan, en de MPS-SQ en GRASP certificaten bieden hierbij houvast.

Aardse Orchids is onder de Phalaenopsis kwekers één van de koplopers als het gaat om duurzaamheid. Het bedrijf beschikt naast MPS- SQ ook over de certificeringen MPS-ABC, MPS-GAP en MPS-ProductProof. Aardse Orchids biedt hiermee haar klanten zekerheid op het gebied van kwaliteit en milieu, en kan daarmee voldoen aan de toenemende vraag naar sociaal en duurzaam verantwoorde Phalaenopsis.

 

Winterfair en OrchideeënPlaza staan voor de deur!

4-jan. 2019

Het jaar 2019 is begonnen en de eerste Royal Flora Holland beurzen staan voor de deur! Op 9 (en 10) januari verwelkomen wij u graag op onze stand op de Winterfair en op OrchideeënPlaza in Aalsmeer. Onze medewerkers vertellen u graag over de positieve ontwikkelingen binnen Aardse Orchids, waardoor wij nog beter kunnen inspelen op de wensen van onze klanten. Graag tot 9 januari!

 

Namens alle medewerkers van Aardse Orchids prettige feestdagen gewenst!

 

Internationale dag van de Orchidee

6 sept ’18

Vandaag vindt voor de zesde maal de internationale dag van de Orchidee plaats. De Orchidee staat bekend als de ‘koningin’ van de kamerplanten met een jaarlijkse omzet van ruim een half miljard Euro: op deze dag wordt er jaarlijks een wisselende invulling gegeven aan de plant in al zijn pracht en veelzijdigheid. Daarnaast is de Phalaenopsis gekozen tot ‘Woonplant van de maand’ in de maand september. Leuke weetjes over de Phalaenopsis zijn hier te vinden:

Woonmaand Orchidee september

 

Aardse introduceert nieuwe Phalaenopsis productlijn Halloween

10-aug 2018

Aardse Orchids uit Zuidbroek introduceert een nieuwe lijn Phalaenopsis producten, afgestemd op de internationale retail. De producten zijn gebaseerd op ‘Halloween’, dat op 31. oktober gehouden wordt in diverse landen. Leuke creatieve  ideeën, die de consument stimuleert tot aankoop van de prachtige Phalaenopsis. Het concept omvat een kleurige, gedrukte potcover, en keramische bloempotten in ‘Halloween’ kleuren. Bekijk de mogelijkheden op de leaflet, of vraag onze afdeling Verkoop voor meer informatie:

presentatie halloween 2018 Nederlands pdf

 

Artikel over Aardse Orchids in het vakblad ‘Bloemisterij’

23-juli ’18

In het vakblad ‘Bloemisterij’ van 20 juli wordt er volop aandacht besteed aan de duurzame teelt van de Phalaenopsis, waar Aardse Orchids al jaren mee bezig is. Het bedrijf investeert veel geld en tijd in het steeds verder verduurzamen van haar sierteeltproduct. Via retailers komt de Phalaenopsis uiteindelijk bij de consument in Europa -en ver daarbuiten- terecht. Lees het hele artikel:

Artikel Bloemisterij Aardse 20072018

 

Aardse Orchids nu ook MPS Productproof!

3-juli ’18

Phalaenopsisproducent Aardse Orchids uit Zuidbroek is op 3 juli jl. toegetreden tot een selecte groep van MPS-ProductProof gecertificeerde bedrijven binnen de sierteelt sector. De certificering van Aardse is een bevestiging voor het al jarenlang kweken van prachtige Phalaenopsis orchideeën, met steeds minder gewasbeschermingsmiddelen en steeds meer biologische methoden.

Aardse Orchids uit Zuidbroek heeft veel tijd en geld geïnvesteerd in het ontwikkelen en invoeren van deze teeltwijze, en behoort daarmee tot een van de koplopers binnen de orchideeën sector. Onlangs is ook door vele andere kwekers binnen de sector de ambitie uitgesproken om op korte termijn over het MPS Productproof-certificaat te beschikken, wat Aardse een goede ontwikkeling vindt.

De nieuwe certificering van Aardse Orchids is een logische vervolgstap op de certificaten MPS-ABC en MPS-GAP, waarover het bedrijf reeds beschikte. MPS-ABC was al een eerste stap op weg naar een aantoonbare duurzame bedrijfsvoering. Het MPS-GAP certificaat is speciaal voor bedrijven, die aan retailers leveren en omvat eisen voor de productie op het gebied van traceerbaarheid, milieu, veiligheid en hygiëne. Al deze certificeringen zijn voor Aardse Orchids belangrijk omdat de Phalaenopsis van Aardse Orchids veelal via internationale retailers hun weg naar de consumenten vinden, die meer en meer vragen naar duurzame producten.

Recentelijk ontving Aardse Orchids ook een zeer positieve uitslag van een onderzoek -uitgevoerd door een onafhankelijk instituut- naar de kwaliteit van haar Phalaenopsis orchideeën, die beoordeeld werd met het predicaat ‘zeer goed’!

 

Positieve testresultaten op kwaliteit

22 juni ’18

Deze week ontving Phalaenopsis kweker Aardse Orchids uit Zuidbroek de resultaten van een onafhankelijke kwaliteitstest van een gemengde tray Phalaenopsis. Onderzocht werd de sierwaarde van het blad, de bloei en de houdbaarheid van de planten. Beoordeeld werd met inachtneming van een ongebruikelijk lange transportduur (7 dagen), een lange winkelfase (7 dagen) en een consumentenfase van zelfs 56 dagen, waarbij de diverse condities zo realistisch gesimuleerd werden.

Conclusies:

  1. De houdbaarheid van de geteste Phalaenopsis gemengd was zeer goed. 100% van de planten bleek langer houdbaar dan het gemiddelde van 56 dagen. De kwaliteit van het blad was goed.
  2. In totaal kwamen er op de 10 geteste Phalaenopsis 124 prachtige bloemen.
  3. Als de Phalaenopsis uitgebloeid was, of geen meerwaarde meer had, zou deze van de testtafel verwijderd worden, maar na 8 weken consumentenfase stonden alle Aardse planten nog op tafel. Onze Phalaenopsis blijft daarmee gedurende langere tijd een sieraad in ieder interieur, ongeacht de stijl!

 

LTO Glaskracht bij Aardse Orchids in Zuidbroek

27-maart’18

 

Mededeling directie Aardse

13-maart’18

Na meer dan 30 jaar volle inzet voor Aardse Orchids heeft Theo Aardse besloten om per 1 april van dit jaar andere interesses te gaan volgen, en terug te treden als directielid en collega van ons bedrijf.

Wij begrijpen zijn besluit en willen hem van harte bedanken voor al zijn bijdragen en hem veel succes wensen in de toekomst.

Theo zal als aandeelhouder nog betrokken blijven bij het bedrijf.
De commerciële verantwoordelijkheden van Theo zullen per 1 april overgenomen worden door Wouter Konijn, commercieel manager van ons bedrijf.

Met vriendelijke groeten,
De directie

Webdesign en technische realisatie door Smeedijzer Internet