Aardse Orchids BV nu ook MPS-Socially Qualified (MPS-SQ) gecertificeerd

14 dec ’18

Eerlijk en verantwoord ondernemen is ook toekomstbestendig ondernemen; een visie waar Aardse Orchids uit Zuidbroek in gelooft, en die onder andere tot uiting komt in goed werkgeverschap. Aardse Orchids heeft daarom veel tijd en energie gestoken in het behalen van het MPS-SQ certificaat, en de producent van Phalaenopsis is enorm trots, dat het nu ook dit certificaat heeft behaald!

Aardse Orchids voldoet hiermee aan de (inter)nationale eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid. Het MPS-SQ certificaat is gebaseerd op de universele rechten van de mens, maar ook de afspraken van de International Labour Organisation (ILO) zijn hierin opgenomen. Consumenten verwachten steeds meer transparantie als het gaat om teeltwijze en herkomst van het product binnen de sierteelt, en deze certificaten bieden hierbij houvast.

Aardse Orchids is binnen de Phalaenopsis kwekers één van de koplopers als het gaat om duurzaamheid; het bedrijf beschikt naast MPS- SQ ook over de certificeringen MPS-ABC, MPS-GAP en MPS-ProductProof. Aardse Orchids biedt hiermee haar klanten zekerheid op het gebied van milieu, en kan voldoen aan de toenemende vraag naar sociaal en duurzaam verantwoorde Phalaenopsis.

 

Internationale dag van de Orchidee

6 sept ’18

Vandaag vindt voor de zesde maal de internationale dag van de Orchidee plaats. De Orchidee staat bekend als de ‘koningin’ van de kamerplanten met een jaarlijkse omzet van ruim een half miljard Euro: op deze dag wordt er jaarlijks een wisselende invulling gegeven aan de plant in al zijn pracht en veelzijdigheid. Daarnaast is de Phalaenopsis gekozen tot ‘Woonplant van de maand’ in de maand september. Leuke weetjes over de Phalaenopsis zijn hier te vinden:

Woonmaand Orchidee september

 

Aardse introduceert nieuwe Phalaenopsis productlijn Halloween

10-aug 2018

Aardse Orchids uit Zuidbroek introduceert een nieuwe lijn Phalaenopsis producten, afgestemd op de internationale retail. De producten zijn gebaseerd op ‘Halloween’, dat op 31. oktober gehouden wordt in diverse landen. Leuke creatieve  ideeën, die de consument stimuleert tot aankoop van de prachtige Phalaenopsis. Het concept omvat een kleurige, gedrukte potcover, en keramische bloempotten in ‘Halloween’ kleuren. Bekijk de mogelijkheden op de leaflet, of vraag onze afdeling Verkoop voor meer informatie:

presentatie halloween 2018 Nederlands pdf

 

Artikel over Aardse Orchids in het vakblad ‘Bloemisterij’

23-juli ’18

In het vakblad ‘Bloemisterij’ van 20 juli wordt er volop aandacht besteed aan de duurzame teelt van de Phalaenopsis, waar Aardse Orchids al jaren mee bezig is. Het bedrijf investeert veel geld en tijd in het steeds verder verduurzamen van haar sierteeltproduct. Via retailers komt de Phalaenopsis uiteindelijk bij de consument in Europa -en ver daarbuiten- terecht. Lees het hele artikel:

Artikel Bloemisterij Aardse 20072018

 

Aardse Orchids nu ook MPS Productproof!

3-juli ’18

Phalaenopsisproducent Aardse Orchids uit Zuidbroek is op 3 juli jl. toegetreden tot een selecte groep van MPS-ProductProof gecertificeerde bedrijven binnen de sierteelt sector. De certificering van Aardse is een bevestiging voor het al jarenlang kweken van prachtige Phalaenopsis orchideeën, met steeds minder gewasbeschermingsmiddelen en steeds meer biologische methoden.

Aardse Orchids uit Zuidbroek heeft veel tijd en geld geïnvesteerd in het ontwikkelen en invoeren van deze teeltwijze, en behoort daarmee tot een van de koplopers binnen de orchideeën sector. Onlangs is ook door vele andere kwekers binnen de sector de ambitie uitgesproken om op korte termijn over het MPS Productproof-certificaat te beschikken, wat Aardse een goede ontwikkeling vindt.

De nieuwe certificering van Aardse Orchids is een logische vervolgstap op de certificaten MPS-ABC en MPS-GAP, waarover het bedrijf reeds beschikte. MPS-ABC was al een eerste stap op weg naar een aantoonbare duurzame bedrijfsvoering. Het MPS-GAP certificaat is speciaal voor bedrijven, die aan retailers leveren en omvat eisen voor de productie op het gebied van traceerbaarheid, milieu, veiligheid en hygiëne. Al deze certificeringen zijn voor Aardse Orchids belangrijk omdat de Phalaenopsis van Aardse Orchids veelal via internationale retailers hun weg naar de consumenten vinden, die meer en meer vragen naar duurzame producten.

Recentelijk ontving Aardse Orchids ook een zeer positieve uitslag van een onderzoek -uitgevoerd door een onafhankelijk instituut- naar de kwaliteit van haar Phalaenopsis orchideeën, die beoordeeld werd met het predicaat ‘zeer goed’!

 

Positieve testresultaten op kwaliteit

22 juni ’18

Deze week ontving Phalaenopsis kweker Aardse Orchids uit Zuidbroek de resultaten van een onafhankelijke kwaliteitstest van een gemengde tray Phalaenopsis. Onderzocht werd de sierwaarde van het blad, de bloei en de houdbaarheid van de planten. Beoordeeld werd met inachtneming van een ongebruikelijk lange transportduur (7 dagen), een lange winkelfase (7 dagen) en een consumentenfase van zelfs 56 dagen, waarbij de diverse condities zo realistisch gesimuleerd werden.

Conclusies:

  1. De houdbaarheid van de geteste Phalaenopsis gemengd was zeer goed. 100% van de planten bleek langer houdbaar dan het gemiddelde van 56 dagen. De kwaliteit van het blad was goed.
  2. In totaal kwamen er op de 10 geteste Phalaenopsis 124 prachtige bloemen.
  3. Als de Phalaenopsis uitgebloeid was, of geen meerwaarde meer had, zou deze van de testtafel verwijderd worden, maar na 8 weken consumentenfase stonden alle Aardse planten nog op tafel. Onze Phalaenopsis blijft daarmee gedurende langere tijd een sieraad in ieder interieur, ongeacht de stijl!

 

LTO Glaskracht bij Aardse Orchids in Zuidbroek

27-maart’18

 

Mededeling directie Aardse

13-maart’18

Na meer dan 30 jaar volle inzet voor Aardse Orchids heeft Theo Aardse besloten om per 1 april van dit jaar andere interesses te gaan volgen, en terug te treden als directielid en collega van ons bedrijf.

Wij begrijpen zijn besluit en willen hem van harte bedanken voor al zijn bijdragen en hem veel succes wensen in de toekomst.

Theo zal als aandeelhouder nog betrokken blijven bij het bedrijf.
De commerciële verantwoordelijkheden van Theo zullen per 1 april overgenomen worden door Wouter Konijn, commercieel manager van ons bedrijf.

Met vriendelijke groeten,
De directie

Webdesign en technische realisatie door Smeedijzer Internet